detector.media
15.12.2017 13:21
Оголошено шорт-лист премії «Оскар» в номінації «Кращий іноземний фільм»
Оголошено шорт-лист премії «Оскар» в номінації «Кращий іноземний фільм»
«Рівень чорного» від України, «Іній» від Литви, а також «Межа» від Словаччини до переліку не потрапили

У шорт-лист премії «Оскар» в номінації «Кращий іноземний фільм» увійшов фільм «Нелюбов» російського режисера Андрія Звягінцева.

Про це повідомляє Медуза. 

«Нелюбов» увійшла до список з дев'яти картин, відібраних членами Американської кіноакадемії з 92 заявок.

У шорт-лист також потрапили «Фантастична жінка» Себастьяна Лелио (Чилі), «На межі» Фатіха Акіна (Німеччина), «Про тіло і душу» Ільдіко Еньеді (Угорщина), «Фокстрот» Самуеля Маоза (Ізраїль), «Образа» Зіада Дору (Ліван), «Феліс» Алена Гоміса (Сенегал), «Рана» Джона Тренгова (ПАР) і «Квадрат» Рубена Естлунд (Швеція).

З цих дев'яти стрічок члени Академії виберуть п'ять, номінантів оголосять 23 січня 2018 року, переможця - на церемонії вручення «Оскарів» 4 березня.

На Каннському кінофестивалі травнем 2017 року «Квадрат» Естлунд отримав «Золоту пальмову гілку». «Нелюбов» Звягінцева отримала приз журі.

Нагадаємо, 29 серпня Український Оскарівський комітет оголосив, що на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» від України претендуватиме фільм «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича.

Воєнна драма «Іній» режисера Шарунаса Бартаса, створена за підтримки Держкіно України, була висунута від Литви претендентом на премію «Оскар». Стрічка створена в копродукції Литви, України, Франції й Польщі - за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу АРТЕ (Франція) та Польського Кіноінституту. 

20 вересня стало відомо, що Словаччину в боротьбі за «Оскар» представитьфільм «Межа», створений спільно з Україною, за підтримки Держкіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY