detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14.12.2017 12:50
Нацрада хотіла перевіряти квоти на «Люкс ФМ», але передумала
Нацрада хотіла перевіряти квоти на «Люкс ФМ», але передумала
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала 14 грудня призначити позапланову перевірку радіомережі «Люкс ФМ» (ПрАТ «Радіокомпанія “Люкс”») з приводу дотримання частки пісень українською мовою, але зняла питання з розгляду.

Член Нацради Сергій Костинський пояснив, що «Люкс ФМ» не порушує квоти пісень українською мовою, хоча й не дотримується частки пісень мовами ЄС: «Було зауваження до того, що вони взяли на себе зобов’язання давати 60% пісень європейськими мовами, відповідно для них передбачена частка пісень українською мовою 25%. Європейських пісень у них менше, але квота українських пісень на рівні 35%».

Нагадаємо, 9 листопада Нацрада оштрафувала радіомережу «Люкс ФМ» на 50,5 тис. грн. за недотримання квоти пісень українською мовою. Проведена Нацрадою позапланова перевірка зафіксувала, що 1 серпня із 7:00 до 14:00 в ефірі «Люкс ФМ» частка пісень українською мовою становила 23,5% замість передбачених на той момент законом 25%.

З 8 листопада передбачена законом квота пісень українською мовою зросла до 30%. Але «Люкс ФМ» стала однією з чотирьох радіостанцій, які отримали право не збільшувати частку пісень українською мовою до 30%, а й надалі транслювати 25% україномовних пісень, оскільки взяли на себе ліцензійні зобов’язання транслювати не менше 60% пісень мовами Європейського Союзу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY