detector.media
12.12.2017 18:15
Суд надав дозвіл на затримання власника каналу ZIK Петра Димінського
Суд надав дозвіл на затримання власника каналу ZIK Петра Димінського
12 грудня суд задовільнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура у своєму Facebook.

Раніше стало відомо, що слідчі Нацполіції повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП на Львівщині, що сталася 18 серпня, підозрюваному  Петру Димінському.

Генпрокуратура підтверджує інформацію про повідомлення підозри власнику каналу ZIK: «Процесуальним керівником Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України погоджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), П.Димінському, який 18 серпня 2017 року, керуючи автомобілем Mercedes-Benz, вчинив ДТП, внаслідок якої водій автомобіля Opel-Astra загинула».

ГПУ також зазначає, що «кримінальне проводження відносно громадянина, який нібито керував вказаним транспортним засобом закрито у зв'язку з відсутністю в його діянні складу кримінального правопорушення».

Раніше речник Національної поліції Ярослав Тракало нагадав, що на місці події винуватцем ДТП представився інший чоловік (охоронець Петра Димінського Андрій Борщ. – Ред.), якому згідно з рішенням суду було обрано запобіжний захід у вигляді тривання під вартою, а пізніше, за рішенням апеляційного суду, – цілодобовий домашній арешт.

«У зв'язку з тим, що зазначений бізнесмен переховується від органу досудового розслідування, підготовлено клопотання до суду про надання дозволу на його затримання та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває», - повідомляє Генпрокуратура.

Раніше виданню Insider з власних джерел у правоохоронних органах стало відомо про безпосередню участь власника ФК «Карпати» та телеканалу ZIK Петра Димінського у ДТП на Львівщині у серпні 2017 року, внаслідок якої загинула 31-річна жінка.

Водночас Віктор Василюк, адвокат охоронця бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського, заявляє, що мати загиблої Наталі Тріли заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП за участі автомобіля Димінського, та відсутність матеріальних претензій у справі.

Як писав «Детектор медіа», смертельна ДТП за участю автомобіля Петра Димінського трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині близько 15.10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріла, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG, що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського - за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави. У поліції також заявляли, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що експертиза ДНК підтвердила, що Андрій Борщ, охоронець бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського, не був за кермом автомобіля Mercedes 18 серпня під час смертельної ДТП на Львівщині. Як відомо, Борщ взяв на себе провину в наїзді на автомобіль загиблої Наталії Тріли.

Брат загиблої в ДТП Наталі Тріли повідомив, що наразі є свідки, які бачили, що охоронець Димінського з'явився на місці ДТП після аварії.

26 жовтня народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що ДНК з подушки безпеки автомобіля львівського бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського належить не тій особі, яку намагаються видати за водія авто.

У жовтні голова Національної поліції Сергій Князєв заявив про закінчення експертизи ДНК усіх учасників ДТП за участю автомобіля бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського, в результаті якого загинула молода жінка.

Петро Димінський з 22 серпня перебуває поза межами України. 25 серпня він вдруге не з’явився на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо аварії. Водночас його адвокат заявляє, що бізнесмен готовий співпрацювати із слідством.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY