detector.media
12.12.2017 12:37
Джапарова: Реінтеграція окупованих територій – болюча тема для Мінінформу і суспільства
Джапарова: Реінтеграція окупованих територій – болюча тема для Мінінформу і суспільства
У Києві проходить конференція до Міжнародного дня захисту прав людини «Крим. Анексія і безправ'я або початок кінця імперії?», модераторами якої є перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова і журналіст, теле- й радіоведучий Андрій Куликов.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Однією з найважливіших тем для Міністерства (інформаційної політики – ред.) є окуповані території, їх реінтеграція. Мені здається, що це й одна з найболючіших тем для українського суспільства. Для нас це черговий інформаційний привід для того, щоб і в ЗМІ висвітлювали цю тему», – сказала у вступному слові перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Під час заходу планується проведення трьох панелей: «Крим. Геостратегічний розлом і сучасна силова політика. Гравці, інтереси, прогнози», «Реінтеграція Криму: тактики і стратегії» та «Забезпечення прав корінних народів. Політико-правова практика в Україні».

Серед запрошених учасників конференції – народні депутати України Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв, Георгій Логвинський, президент українського Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, координатор «КримSOS» Таміла Ташева та інші.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 листопада на прес-конференції Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму. За її словами, у Російській Федерації ухвалили понад дві тисячі законодавчих актів задля «інтеграції» українського Криму у своє правове поле, і використовують численні міфи для легітимації «російської дійсності» в Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY