detector.media
12.12.2017 10:12
VoxCheck представить перший рейтинг маніпуляторів та брехунів серед українських політиків
VoxCheck представить перший рейтинг маніпуляторів та брехунів серед українських політиків
Рейтинг підготовлений для журналу «Новое время» на основі моніторингу висловлювань 20 топ-політиків за два місяці 2017 року. Впродовж цього періоду проект зібрав 424 висловлювання політиків, що містять факти й піддаються перевірці, та проаналізував їхню риторику.

Про це повідомляється на сторінці VoxCheck у Facebook.

Згідно з дослідженням, українські політики кажуть правду лише в одному випадку з трьох. Вони активно використовують статистику у своїх промовах та часто роблять акцент на негативі. 60% з перевірених цитат виявилися саме з негативною конотацією – політики сварили своїх опонентів або критикували події в країні. Спостерігалася тенденція: критика опонентів та інші висловлювання з негативним забарвленням у 76% виявилися брехнею, маніпуляцією або перебільшенням.

Презентація результатів проекту відбудеться 14 грудня о 13:00 в Українському кризовому медіа-центрі.

Обговорюватимуться наступні питання:

- чим загрозлива маніпуляція та брехня в виступах політиків?

- чи є свідченнямнаслідком посилення хвилі популізму?

- чи мають такі рейтинги вплив на позицію політиків з однієї сторони, та електорату з іншої сторони?

У презентації братимуть участь лідер проекту VoxCheck Олена Шкарпова, головний редактор журналу «Новое время» Віталій Сич, експерт з комунікацій Ярина Ключковська, кандидат політичних наук, викладач НАУКМА Іван Гомза, президент Фонду якісної політики, доктор філософських наук Михайло Мінаков. 

Як повідомляв «Детектор медіа», згідно із дослідженням Комітету виборців України, парламентські партії чверть коштів, отриманих із держбюджету, витратили на рекламу в ЗМІ.

Фото: Моя политика - blogger

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY