detector.media
11.12.2017 09:57
Журналістка і правозахисниця отримала щорічну премію за допомогу потерпілим від агресії Росії
Журналістка і правозахисниця отримала щорічну премію за допомогу потерпілим від агресії Росії
Українську правозахисницю і журналістку Марію Томак, яка збирала свідчення потерпілих від агресії Росії в анексованому Криму і на Донбасі, нагородили щорічною премією за особистий внесок в захист прав людини в Україні.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Facebook правозахисної організації «Центр Громадянських свобод».

Премія присуджується платформою «Правозахисний порядок денний» за особистий внесок у захист прав людини в Україні, йдеться в повідомленні. Церемонія нагородження проходить щороку 10 грудня у День прав людини.

Марія Томак є автором численних публікацій у медіа на гострі правозахисні теми. Правозахисну роботу почала в команді «Центру громадянських свобод», де «займалася документуванням військових злочинів і допомогою політв'язням у Росії і окупованому Криму.

Платформа «Правозахисний порядок денний» – неформальна коаліція правозахисних організацій, що працюють у сфері моніторингу, аналізу та розробки законодавства відповідно до принципів прав людини й основних свобод. Учасниками платформи виступають Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр громадянських свобод, Amnesty International в Україні, Центр інформації про права людини, Центр досліджень правоохоронної діяльності, Проект «Без кордонів» ГО Центру «Соціальна дія», євромайдан SOS.

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 грудня в Анкарі у рамках Днів кіно про права людини відбувся перегляд фільму «Процес» про Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Кремля і дискусія щодо порушень прав людини на окупованому півострові.

Фото: ua.krymr.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY