detector.media
10.12.2017 13:03
У Москві невідомі особи зірвали показ документального фільму про війну на Донбасі (ОНОВЛЕНО)
У Москві невідомі особи зірвали показ документального фільму про війну на Донбасі (ОНОВЛЕНО)
10 грудня в Москві на фестивалі «Артдокфест» група невстановлених осіб намагалася зірвати показ фільму «Політ кулі» режисерки Беати Бубенець.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За свідченнями очевидців, невідомі увірвалися до зали в кінотеатрі «Октябрь» і стали загороджувати собою екран із вигуками «Не буде фільму проти росіян!». Згодом вони розлили якусь рідину з сильним запахом.

Правозахисниція Марія Альохіна розмістила відео інциденту, який відбувся в кінотеатрі.

В Октябре сейчас кино с двух сторон. Показ "Полёта пули" pic.twitter.com/UvI7z8reHD

— Мария Алехина (@all_mary) 10 грудня 2017 р.

Російська «Новая газета» повідомляє, що після розпилення у залі рідини із сильним запахом президент фестивалю «Артдокфест» Віталій Манський оголосив про евакуацію.

Глядачів вивели через коридор, який збудував ОМОН.  При цьому невідомі кричали: «Ганьба, на ваших руках кров жителів Донбасу», а Манського звинувачували у фашизмі.

Під час подій у московському кінотеатрі.

Фото: Микита Гірін, «Новая газета»

Газета також зазначає, що спочатку противники показу заблокували вхід в зал, а потім, коли потрапили в середину, накинули куртку на проектор. Незгодні з показом фільму погрожували глядачам «викинути з другого поверху», а також одну з відвідувачок, за її словами, вдарили по голові.

Глядачам, які прийшли на показ фільму «Політ кулі», запропонували безкоштовно подивитися в сусідньому залі в якості компенсації фільм «Сліпий Гулівер», в якому також розповідається про війну.  За інформацією видання, серед хуліганів є представники SERB, а також «Союз десантників».

Раніше, 9 грудня, авторка фільму Беата Бубенець оприлюднила у Facebook запис розмови невідомих із президентом фестивалю Віталієм Манським: двоє чоловіків і жінка стверджували, що фільм уславлює бійців українського добровольчого батальйону «Айдар», які, за їхніми твердженнями, нібито «вбивали і ґвалтували людей». Невідомі пригрозили, що 10 грудня на другий показ фільму «Політ кулі» їх «прийде п’ятсот» і зірве цей показ. Один із невідомих при цьому стверджував, що з 2014 року перебуває на Донбасі.

Нагадаємо, у столиці РФ в кінотеатрі «Каро 11 Октябрь» у середу, 6 грудня, показом фільму російського режисера Аскольда Курова «Процес» про судовий процес над Олегом Сенцовим відкрився фестиваль документального кіно «Артдокфест».

«Артдокфест» проводиться з 2007 року і вважається найбільшим в Росії фестивалем документального кіно за кількістю фільмів, сеансів і обсягом програми.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY