detector.media
08.12.2017 15:40
12 грудня в Будинку кіно - презентація документального фільму «Поміж» про сучасних дітей війни
12 грудня в Будинку кіно - презентація документального фільму «Поміж» про сучасних дітей війни
12 грудня о 19:00 у Малій залі Будинку кіно відбудеться презентація документального фільму «Поміж» про українських дітей, які живуть в зоні конфлікту.

Стрічка про дитинство  посеред війни створена з ініціативи правозахисної організації Truth Hounds за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

«Звичка до насильства – найцинічніше, що може трапитись із людиною. Смерть постає статистикою, війна – тлом, а подекуди – інформаційним шумом. Діти в зоні конфлікту – ті, для кого війна стала нормою, покоління, що дорослішає на порубіжжі. Це кіно – спроба доторкнутись до дитинства по сусідству із війною, всередині війни, дитинства наперекір війні», – розповідає режисерка фільму «Поміж» Юлія Кочетова-Набожняк.

За даними Мінсоцполітики, станом на листопад 2017 року лише у підконтрольних уряду населених пунктах на лінії зіткнення проживає понад 28 тисяч дітей. Зокрема в Донецькій області впритул до лінії розмежування проживає 20688 дитини, у Луганській – 7693. Всі ці діти – покоління війни, яке на слух розрізняє «шурхіт» «Градів», свист мін та гупання гаубиць.

«Ці діти перебувають у стані постійного стресу та тиску. Вони потребують проактивної психологічної допомоги. На жаль, попри всю свою користь, гарячі лінії підтримки не в змозі докорінно змінити цю ситуацію. Необхідні спеціалісти, які будуть працювати з дітьми безпосередньо на місці. Створять для них зони безпеки дитини, в яких дитинство буде дитинством, а не життям у війні. Іншим важливим питанням досі залишається проблема відведення військ та воєнних об’єктів від навчальних закладів. За три роки конфлікту країна так і не ратифікувала Safe Children Declaration щодо захисту учнів, вчителів та навчальних закладів в періоди збройних конфліктів», – наголошує координатор правозахисної організації Truth Hounds Ярополк Бриних.

Попередня реєстрація обов’язкова.

Захід відбудеться за адресою: вул. Саксаганського, 6, Мала зала Будинку кіно.

Спікери:

Юлія Кочетова-Набожняк – режисерка та фотожурналістка;

Олександра Делеменчук – експерт з прав людини, радниця правозахисної організації Truth Hounds, співзасновниця Євромайдан SOS.

Контакти для акредитації:

illiaskyr@gmail.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY