detector.media
07.12.2017 14:56
12 грудня - презентація унікальної інтерактивної карти «Зала комунальної преси» України
12 грудня - презентація унікальної інтерактивної карти «Зала комунальної преси» України
Центр демократії та верховенства права 12 грудня 2017 року під час обговорення підсумків другого року реформування друкованих ЗМІ представить унікальну інтерактивну карту «Зала комунальної преси» України.

Захід пройде у залі «Андріївська» готелю «Хрещатик» (вул. Хрещатик, 14) з 10:00 – 13:00. Початок реєстрації о 9:30.

Реформування преси – одна із ключових медіареформ в Україні, що має на меті забезпечити незалежність преси від органів державної влади та органів місцевого самоврядування, стимулювати справедливу конкуренцію та розвиток регіональної преси.

Позаду вже дві третини часу, відведеного на роздержавлення, тому ЦЕДЕМ запрошує медіаекспертів, журналістів, представників органів влади та всіх зацікавлених долучитись до обговорення динаміки реформи, а також синхронізувати зусилля, спрямовані на усунення перешкод в реформуванні, у тому числі на законодавчому рівні.

До участі у заході запрошені голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, редактор Інтернет-видання «Історична правда» та засновник Музею-архіву преси Вахтанг Кіпіані, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та інші експерти у галузі роздержавлення.

За результатами заходу планується підготовка Спільної резолюції учасників з вимогами до органів влади вжити необхідних заходів для успішного завершення реформування преси у 2018 році.

«Зала комунальної преси», що буде репрезентована на заході, це електронна база сотень місцевих видань, що підлягають роздержавленню до кінця 2018 року. Кожен у режимі онлайн зможе ознайомитися із індивідуальною карткою видання, дізнатися про його засновників, сферу розповсюдження, стан реформування та навіть погортати і завантажити його примірник.  Інтерактивна карта преси була створена ЦЕДЕМ у партнерстві з Музеєм-архівом преси за підтримки Уряду  Швеції.

Для реєстрації на захід, а також за додатковою інформацією звертатися до Катерини Кулини:

k.kulyna@medialaw.kiev.ua

тел. +380 (44) 4960580

Захід проводиться за підтримки Уряду Швеції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY