detector.media
07.12.2017 10:39
У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова
У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова
У Москві показом фільму «Процес» про Олега Сенцова відкрився кінофестиваль «Артдокфест».

У столиці РФ в кінотеатрі «Каро 11 Октябрь» у середу, 6 грудня, показом фільму російського режисера Аскольда Курова «Процес» відкрився фестиваль документального кіно «Артдокфест».

Про це повідомляє Радіо Свобода.  

«Артдокфест» проводиться з 2007 року і вважається найбільшим в Росії фестивалем документального кіно за кількістю фільмів, сеансів і обсягом програми.

Як повідомляв «Детектор медіа», планувалося, що 6 грудня фестиваль документального кіно «Артдокфест» одночасно в Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі 6 грудня, відкриється фільмом Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова». 

«Цей фільм, показаний по всьому світу, жодного разу не був показаний в країні, до якої він має пряме відношення. У країні, де Сенцова оголосили злочинцем, засудили на 20 років і відправили до в'язниці в Якутії», – прокоментував ці плани президент фестивалю Віталій Манський.

Він також нагадав, що «Процес» зроблений випускником Школи документального кіно Марини Разбежкіной Аскольдом Куровим, роботи якого вже неодноразово були на «Артдокфесті» - і «Ленінленд», і «Діти 404», і «25 вересня». Картина продюсувалася Німеччиною, Естонією і Україною.

«Артдокфест» проводиться з 2007 року і вважається найбільшим за кількістю фільмів, сеансів і обсягом програми фестивалем документального кіно в Росії.

Нагадаємо, в середу, 6 грудня, в Анкарі у рамках Днів кіно про права людини відбувся перегляд фільму «Процес» про Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Кремля і дискусія щодо порушень прав людини на окупованому півострові.

Погода 07.12.17, ранок
+1°

вологість: 99%

тиск: 744 мм

вітер: 2.0 м/с, 

18:41
четвер, 23 листопада 2017

Фестиваль «Артдокфест» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі відкриється фільмом про Олега Сенцова

Фестиваль документального кіно «Артдокфест», який розпочнеться одночасно в Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі 6 грудня, відкриється фільмом Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова».
Фестиваль «Артдокфест» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі відкриється фільмом про Олега Сенцова

Про це повідомляє Meduza з посиланням на президента фестивалю Віталія Манського.

«Цей фільм, показаний по всьому світу, жодного разу не був показаний в країні, до якої він має пряме відношення. У країні, де Сенцова оголосили злочинцем, засудили на 20 років і відправили до в'язниці в Якутії», – сказав, представляючи стрічку, пан Манський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY