detector.media
07.12.2017 09:16
Ukrpress.info скасувало редакційне посвідчення позаштатному журналісту Ігорю Рудичу
Ukrpress.info скасувало редакційне посвідчення позаштатному журналісту Ігорю Рудичу
Інтернет-видання Ukrpress.info скасувало редакційне посвідчення позаштатному журналісту видання Ігорю Рудичу, який був затриманий 6 грудня у центрі Києва з ножем. Редація вибачилася «за незручності»

Про це йдеться в офіційній заяві головного редактора Ukrpress.info Олексія Воронцова.

У заяві повідомляється, що Ігор Рудич є дійсно позаштатним журналістом видання і посвідчення було йому видано тимчасово. Також зазначено, що редакція постійно проводить роз’яснювальну роботу з приводу участі позаштатних журналістів у подіях та ознайомлює їх з вимогами до роботи і Кодексом видання

«Ми не беремо на себе відповідальність за протиправні дії з боку сторонніх осіб, що мають на меті шкоду для суспільства. Також хочу повідомити, що тимчасове посвідчення, видане Ігорю Рудичу, відсьогодні скасоване і офіційно припиняє свою дію. Приносимо свої вибачення за незручності», – повідомляється у заяві.

Крім того, зазначено, що Ukrpress.info має велику кількість позаштатних журналістів, проте редакція не завжди розділяє погляди авторів своїх публікацій і не несе відповідальність за їх протиправні дії.

«Посвідка журналіста дає можливість брати участь у заходах з метою висвітлення їх на сторінках нашого видання, проте вона не звільняє від відповідальності за протиправні дії», – зазначено у заяві головреда.

Нагадаємо, 6 грудня речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко розповів про затримання «псевдожурналіста» Ігоря Рудича і закликав справжніх працівників ЗМІ дбати про власну безпеку.

Журналіст видання Ukrpress.info Ігор Рудич підтвердив Інституту масової інформації (ІМІ), що на відео, оприлюдненому директором департаменту комунікації МВС Артем Шевченко про «затримання псевдожурналіста» під час акції із затримання Міхеїла Саакашвілі, дійсно він.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY