detector.media
06.12.2017 15:54
Охоронцю Медведчука вручили підозру через напад на журналістів «Схем» – поліція
Охоронцю Медведчука вручили підозру через напад на журналістів «Схем» – поліція
Одному із охоронців Віктора Медведчука, який скоїв напад на знімальну групу програми «Схеми» 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту «Київ», вручено підозру

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на речника Нацполіції Ярослава Тракала.

«Ще троє отримають підозри найближчим часом», – додав він.

Як писав «Детектор медіа», увечері 7 листопада невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. 

Згодом редакція програми оприлюднила відео нападу на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях».

Прокуратура Києва почала за фактом перешкоджання роботі знімальної групи програми «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») в аеропорту «Київ» 7 листопада кримінальне провадження.

Редакція програми журналістських розслідувань «Схеми» за годину до виходу в ефір 9 листопада  розслідування «Чорні чоловічки» отримала від адвоката Віктора Медведчука Ігоря Кириленка лист, в якому адвокат погрожував журналістам кримінальною відповідальністю. Про це повідомлялося на сторінці програми «Схеми» у Facebook. У листі пан Кириленко назвав розслідування журналістів щодо перельотів Віктора Медведчука до Росії «провокацією» та звинуватив їх у втручанні у приватне життя Медведчука та його родини.

У редакції програми «Схеми» вважають звинувачення безпідставними та такими, що мають на меті залякування: журналісти виконували свою законну професійну діяльність у громадському місці, про що неодноразово повідомляли охороні Медведчука та демонстрували посвідчення.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY