detector.media
04.12.2017 15:54
Запущено у виробництво повнометражний фільм-казку «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво»
Запущено у виробництво повнометражний фільм-казку «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво»
Державне агентство України з питань кіно надало проекту Михайла Кострова «Пекельна хоругва, або Козацьке Різдво» кінокомпанії «2016» 32 млн грн фінансової підтримки, що й становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook з посиланням на главу Держкіно Пилипа Іллєнка.

Проект стрічки став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером є Михайло Костров, продюсером – Євгеній Д’яченко. Сценарій картини написаний одним із найвідоміших казкарів України Сашком Лірником (Олександр Власюк) за мотивами його ж твору «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

Сама історія, яка є продовженням веселого козацького химородництва Котляревського і Гоголя, наповнена українським народним гумором та козацькою героїкою і закорінена в український фольклор та народну міфологію й вірування.

Козацький рід існує на світі доти, доки в ньому народжуються козаки-лицарі, які захищають свою землю від ворогів-нападників. А козакам, які поклали свої голови в бою, прощаються всі гріхи. Розлючений цим Чорт укладає парі зі Святим Петром, який зможе полонити і утримати до Різдва найкращого і найхоробрішого козака Семена. Так Чорт отримає можливість знищити весь козацький рід на землі. Але на відважного козака не діють чари і його неможливо залякати чи купити.

За словами творців фільму, сучасно знята казка про козаків здатна зацікавити українською історією та культурою глядачів з усього світу, а також допоможе молодому українському глядачеві знайти власну дорогу в житті з впевненістю у тому, що шлях героя-козака на українській землі чекає кожного, хто захищає свободу, добро і справедливість.

Реліз фільму запланований на кінець 2018-го року.

Як повідомляв «Детектор медіа», в середині листопада Державне агентство України з питань кіно уклало договір про надання частки державного фінансування для зйомок художнього фільму відомого українсько-російського режисера Сергія Лозниці «Донбас».

На фото: Сашко Лірник

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY