detector.media
04.12.2017 13:55
Авторку і ведучу програми «Схеми» Наталку Седлецьку нагороджено премією «Світло справедливості»
Авторку і ведучу програми «Схеми» Наталку Седлецьку нагороджено премією «Світло справедливості»
Лауреаткою нагороди «Світло справедливості» 2017 року стала авторка програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») Наталія Седлецька.

Про це «Детектору медіа» повідомили в редакції програми «Схеми».  

Вручення нагороди відбулося у Києві під час X-го благодійного вечора на підтримку Українського католицького університету.

Нагорода «за моральне і духовне лідерство в Україні» заснована канадійкою українського походження Анастасією Шкільник в пам’ять про її батька, громадського і політичного діяча часів Української Народної Республіки Михайла Шкільника.

Для визначення лауреата впродовж року збирається Капітула нагороди «Світло справедливості», яка спочатку визначається зі сферою, з якої буде обрано лауреата, а потім визначає претендентів.

 «Ця нагорода відзначає особливих людей за їхню здатність запалити світло справедливості у темних щілинах людської душі та вказати шлях до більш людяного суспільства», – сказала про премію Анастасія Шкільник.

«Ця висока нагорода для мене є важливим знаком підтримки, і джерелом подальшого натхнення в роботі. Корупційна система всіма силами витискає незгодних. Тому дозвольте присвятити цю нагороду всім колегам та однодумцям, які продовжують боротьбу і не опускають руки, попри величезний тиск», – наголосила Наталія Седлецька.

Наталка Седлецька влітку 2014 року заснувала резонансну телепрограму розслідувань «Схеми. Корупція в деталях» на Радіо Свобода, яка з того часу щотижня виходить в ефір на Першому суспільному телеканалі. Вісім професійних журналістів на чолі з Наталією висвітлюють корупційні зловживання посадових осіб держави.

Наталка Седлецька – володар численних журналістських нагород, як українських, так і міжнародних. Стипендіат премії імені Вацлава Гавела на 2013-2014 академічний рік (спільна програма Радіо Свобода і МЗС Чехії). Переможець низки конкурсів журналістських розслідувань. Член міжнародної мережі журналістів-розслідувачів Orginized Crime and Corruption Reporting project (OCCRP). Лауреатка премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка.

Лауреатами премії «Світло справедливості» раніше стали Євген Сверстюк, Мустафа Джемілєв, Лариса Заливна.

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY