detector.media
01.12.2017 17:08
UFD заперечує звинувачення в невдалому прокаті «Межі»
UFD заперечує звинувачення в невдалому прокаті «Межі»
Компанія Ukrainian Film Distribution стверджує, що висловлювання продюсера «Межі» Андрія Єрмака, який звинувачує дистриб’ютора в провалі стрічки в українському прокаті, не відповідають дійсності.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі UFD.

Дистриб’ютор зазначив, що рішення кінотеатрів зменшити кількість сеансів «Межі» є логічним через відсутність інтересу до стрічки українських глядачів, а звинувачення продюсера Андрія Єрмака на адресу UFD є непрофесійними.  

Також UFD повідомила, що наразі юристи аналізують публікації у ЗМІ, пов’язані з заявами Андрія Єрмака, і в разі необхідності компанія готова звернутися до суду для захисту своєї ділової репутації.

«Стрічка мала комерційний успіх у Словаччині (для ринку якої і була, власне, створена), але зазнала провалу в сусідній Чехії. За даними відкритих джерел, у жодній іншій країні цей фільм на сьогодні у прокат не виходив.

Також нісенітницею є твердження, ніби в українських кінотеатрах вишиковувалися черги з сотень людей, які бажали, але не мали змоги потрапити на сеанс перегляду фільму "Межа".

Можемо погодитися лише з одним твердженням пана Єрмака: на території Закарпатської області відвідуваність сеансів була вищою за середній показник по всій країні. Але частка цього регіону в загальних касових зборах в Україні приблизно дорівнює 1% і в жодному разі не могла суттєво вплинути на загальноукраїнський результат.

У цілому по Україні заповнюваність залів на сеансах фільму "Межа" була меншою ніж 5%, у той час як середній показник по всіх фільмах у листопаді перевищив 30%. Безумовно, з економічних причин кінотеатри були змушені скорочувати сеанси, на які немає глядачів. Це логічно, і звинувачувати у цьому дистриб’ютора або кінотеатр непрофесійно.

Стверджуємо, що касові збори від прокату фільму "Межа" повністю відповідають комерційному потенціалу картини на ринку України. Це – реальний факт», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, днями Андрій Єрмак на прес-конференції заявив, що «попри шалений успіх "Межі" по всьому світу та зацікавленість вітчизняних глядачів» показ стрічки в кінотеатрах не був успішним. На думку продюсера, дистриб’ютор UFD невдало розписав покази в кінотеатрах (поставивши сеанси переважно на 12:00 та 14:00), не надавав вчасно інформацію про розпис стрічки в кінотеатральних мережах, невчасно постачав до регіональних кінотеатрів промопродукцію тощо.

Нагадаємо, словацько-українська стрічка «Межа» вийшла в прокат 16 листопада 2017 року. На сьогодні бокс-офіс фільму складає 1,2 млн грн.

Як писав «Детектор медіа», «Межа» отримала приз за режисуру на кінофестивалі у Карлових Варах, гран-прі фестивалю в Аррасі у Франції, а український постер до фільму отримав дві нагороди на конкурсі креативу і дизайну ADC*UA Awards 2017.

Стрічку висунуто на «Оскар» від Словаччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY