detector.media
01.12.2017 09:17
У рамках медіакампанії МІПа телеканали покажуть соціальний ролик про Курултай
У рамках медіакампанії МІПа телеканали покажуть соціальний ролик про Курултай
Міністерство інформаційної політики України запускає медійну кампанію з метою розповісти населенню про те, що таке Курултай і яке його історичне значення для кримськотатарського національного руху. Українські телеканали покажуть соціальний ролик про Курултай

Про це 30 листопада на прес-конференції розповіла перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідмоляє «Крим.Реалії».

Вона уточнила, що медіакампанія складається з низки бордів та сітілайтів, які вже можна побачити в Києві.

«Кампанія дуже проста. Її мета: розповісти, що Курултай – це національний з'їзд, парламент, тому що слово «Курултай» не кожен українець знає і це більше просвітницька мета. Також кампанія передбачає відеоролик, який ми підготували, в тому числі англійською мовою, і передамо МЗС з метою просування цієї кампанії за кордоном», – уточнила пані Джапарова.

Вона зазначила, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення надала відеоролику про Курултай статус соціальної реклами, тобто його почнуть розсилати українським телеканалам з проханням демонстрації.

Також у рамках кампанії була виготовлена брошура, яку міністерство розробило спільно з кримським істориком, членом українського ПЕН-клубу Гульнарою Бекіровою. Буклет коротко розповідає про головні завдання Курултаю, про те, як його створювали, про мету й наслідки для кримських татар.

Курултай кримськотатарського народу – національні збори, найвищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу.

У грудні 1917 року Курултай кримськотатарського народу затвердив національний прапор блакитного кольору, національний герб у вигляді золотої тамги кримських ханів і національний гімн.

Верховна Рада 6 грудня проведе урочисте засідання з нагоди 100-річчя Першого кримськотатарського Курултаю.

Нагадаємо, 24 серпня на Поштовій площі у Києві пройшла фотовиставка, присвячена історії кримських татар.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY