detector.media
30.11.2017 17:19
«Укрпошта» надаватиме друкованим ЗМІ знижку за оформлення редакційної передплати - НСЖУ
«Укрпошта» надаватиме друкованим ЗМІ знижку за оформлення редакційної передплати - НСЖУ
Тариф «Укрпошти» на приймання передплати на періодичні видання буде знижено, якщо передплату оформлятиме сама редакція. Про таке рішення було оголошено під час робочої зустрічі редакторів загальнонаціональних і регіональних ЗМІ з керівництвом ПАТ «Укрпошта», що відбулася за ініціативи Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Про це повідомляє  прес-служба НСЖУ.

За словами директора Департаменту поштових послуг «Укрпошти» Сергія Гречка, право на знижку видання отримають, оформивши додаткову угоду. Зразки такої угоди вже розіслані на обласні філіії та відділення «Укрпошти». Від фактичного тарифу знижка становитиме 23 копійки за оформлення передплати видання на 3 місяці, 56 копійок – на 6 місяців, і 1 грн. 29 коп. – за оформлення річної передплати.

Як наголосила заступник начальника управління періодичної преси Департаменту поштових послуг Наталія Похольченко, підприємство шукало таку форму надання знижки, яка б не порушувала законодавство (встановлено, що тариф має бути фіксованим).

Фактично, видавець отримує не знижку, а оплату частини робіт, які здійснює, оформляючи передплату. При цьому оформляти її треба в електронному вигляді. Відтак, редакції, які носили на пошту передплатні абонементи, тепер мають надати електронний файл.

Було домовлено, що кінцевий термін приймання редакційної передплати – 20 грудня.

Нагадаємо, про запровадження певного стимулу для редакцій у вигляді меншої ціни за оформлення передплати ішлося під час наради в НСЖУ у жовтні. Тоді керівництво «Укрпошти» погодилося на пропозицію Спілки розробити такий механізм стимулювання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY