detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
29.11.2017 17:30
Продюсер «Межі» не задоволений роботою дистриб’ютора та займатиметься прокатом самотужки (ДОПОВНЕНО)
Продюсер «Межі» не задоволений роботою дистриб’ютора та займатиметься прокатом самотужки (ДОПОВНЕНО)
На думку Андрія Єрмака, компанія Ukrainian Film Distribution (UFD) поставилася до своїх обов’язків «не надто відповідально».

Про це продюсер заявив сьогодні, 29 листопада, під час прес-конференції в УНІАН.

«Попри шалений успіх "Межі" по всьому світу та зацікавленість вітчизняних глядачів, про яку ми знаємо, показ стрічки в кінотеатрах проходить не так, як ми собі уявляли. Відтепер я самотужки веду перемовини з кінотеатрами, виявилося, що без посередника це робити навіть простіше», – розповів він.

За словами Андрія Єрмака, він зробив усе, що від нього залежало, для успішного національного прокату, але UFD невдало розписав покази в кінотеатрах, поставивши сеанси переважно на 12:00 та 14:00. Крім того, дистриб’ютор не надавав вчасно інформацію про розпис стрічки в кінотеатральних мережах, невчасно постачав до регіональних кінотеатрів промопродукцію тощо.

«Ми бачили цифри в Ужгороді, там на кожному сеансі було більше 100 людей, я запитав у дистриб’ютора, чому ми не працюємо після другого тижня. Мені відповіли, що такою була домовленість із кінотеатрами. Я попросив зателефонувати до кінотеатрів і запитати, чи не можна додати сеансів, адже вони добре йдуть. На що в UFD мені відповіли, що кінотеатри самі зателефонують, якщо захочуть», – розповів Андрій Єрмак.

«Я дуже поважаю Андрія Дяченка (керівник UFD – ДМ.), він хороша людина, але вже місяць не бере слухавку. Усі люди, що працюють в UFD, дуже приємні. Але більше ніхто не буде працювати зі мною у подібний спосіб», – додав він.

Компанія Ukrainian Film Distribution у своєму офіційному коментарі у Фейсбуці зазначила, що стрічка була розписана прокатником в 120 кінотеатрах - обсяг, що відповідає великим студійним проектам, але перші дні прокату ознаменувалися вкрай низькою заповнюваністю залів, у результаті чого кінотеатри змушені були скоротити раніше заплановану кількість сеансів.

«У перший вікенд прокату "Межа" у "Планеті кіно" виходила о 19-00, але глядачів не було, і так у багатьох кінотеатрах - це відкрита інформація, яку можна дізнатися в представників кінотеатрів», - прокоментували «Детектору медіа» у UFD.

Статистику про прокат стрічки можна завантажити тут (внизу сторінки). 

Словацько-українська стрічка «Межа» вийшла в прокат 16 листопада 2017 року. На сьогодні бокс-офіс фільму складає 1,2 млн грн.

Як писав «Детектор медіа», «Межа» отримала приз за режисуру на кінофестивалі у Карлових Варах, гран-прі фестивалю в Аррасі у Франції, а український постер до фільму отримав дві нагороди на конкурсі креативу і дизайну ADC*UA Awards 2017.

Стрічку висунуто на «Оскар» від Словаччини.

Нагадаємо, минулого тижня заяву про зміну дистриб’ютора зробив продюсер української стрічки «Стрімголов» Володимир Філіппов. Яка компанія опікуватиметься повторним прокатом фільму, замість Kinove, наразі невідомо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY