detector.media
29.11.2017 17:25
Ужгородський журналіст повідомляє, що прокуратура відкрила провадження щодо порушення його прав
Ужгородський журналіст повідомляє, що прокуратура відкрила провадження щодо порушення його прав
В Ужгороді (Закарпатська область) журналіста видання «Срібна Земля» Станіслава Данка працівники поліції не пускали на засідання Закарпатської обласної ради. Інцидент стався 21 вересня.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як розповів журналіст, в цей день засідання обласної ради викликало особливий ажіотаж у зв’язку із наміром звернутися до Президента України ветувати ухвалений парламентом закон «Про освіту».

За словами Станіслава Данка, спочатку його як журналіста хвилин 10-15 не впускали до приміщення облради, мотивуючи тим, що є «загроза провокацій і насильства». Згодом, після команди якогось чиновника, його за посвідкою журналіста таки пропустили.

Водночас до сесійної зали поліція впускала журналістів не за посвідченнями, а за фактом їх акредитації. Працівники облради наголошували, що це – вимога регламенту. Станіславу Данку таки вдалося отримати акредитацію на місці.

Щодо свого випадку, зазначає Станіслав Данко, прокуратура почала провадження – після того, як він особисто повідомив про подію Генерального прокурора України Юрія Луценка, який нещодавно відвідував Закарпаття.

Нагадаємо, 2 червня на території автостанції «Ужгород-1» охоронець та кілька працівників вокзалу в усній формі наказали знімальній групі «21 каналу» припинити знімати сюжет.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY