detector.media
28.11.2017 17:15
Справу про вбивство Бузини направлено до суду – прокуратура
Справу про вбивство Бузини направлено до суду – прокуратура
Сьогодні, 28 листопада, прокуратура міста Києва направила до Шевченківського суду Києва обвинувальний акт стосовно підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука, які обвинувачуються в умисному вбивстві публіциста Олеся Бузини у квітні 2015 року

 Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Шевченківського районного суду столиці. Крім того, потерпілими у кримінальному провадженні заявлено цивільні позови до підозрюваних на загальну суму 1,5 млн грн.», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Чолоівкам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, публіцист Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого будинку по вулиці Дегтярівській. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

12 липня Прокуратура Києва повідомила, що на підставі ухвал Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Станом на серпень 2016 року ГПУ не мала резултатів ДНК-тестів підозрюваних.

24 травня 2017 року стало відомо, що у справі про вбивство Бузини підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука переведено у розряд обвинувачених.

27 червня адвокат обвинувачених Сергій Войченко повідомив, що прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування стосовно Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

На фото - Олесь Бузина

Фото: 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY