detector.media
28.11.2017 16:07
Росія створила сотні тисяч акаунтів у соцмережах до анексії Криму та початку війни на Сході України – доповідь
Росія створила сотні тисяч акаунтів у соцмережах до анексії Криму та початку війни на Сході України – доповідь
Росія в 2010-2013 роках створила сотні тисяч акантів у соціальних мережах для скоординованих операцій у Європі та в Північній Америці, йдеться в доповіді української делегації, представленій на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї НАТО народний депутат України Ірина Фріз.

«Інформаційно-психологічні операції Росії в країнах Альянсу не пов'язані з політикою Заходу щодо підтримки України. Війна Кремля з державами-членами НАТО гібридними (асиметричними) методами вже йде. Не Україна є кінцевою метою цієї конфронтації. Кінцева мета – руйнація західних інституцій, - НАТО та Європейського Союзу», - написала депутатка.

У доповіді аналізуються підривні операції РФ на території країн НАТО, приклади втручання РФ в передвиборчі кампанії в різних країнах, заохочення до сепаратизму, виходу з ЄС та НАТО, розповсюдження фейкових новин та впливу на суспільну думку.

За словами пані Фріз, масштаби російських інформаційних операцій вражаючі: у скоординованих операціях, як в Європі, так і у Північній Америці задіяні сотні тисяч аккаунтів. У деяких таких групах в соцмережах адміністраторами є громадяни Росії, однак присутні також і громадяни країни, на яку здійснюється вплив.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який має на меті надати Міністерству інформаційної політики право замовляти телерадіокомпаніям виробництво контрпропагандистських програм для поширення на тимчасово окупованих територіях України та в інтернеті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY