detector.media
28.11.2017 13:20
В узбецького журналіста Охунжонова погіршується стан здоров’я – Романюк
В узбецького журналіста Охунжонова погіршується стан здоров’я – Романюк
В узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, якого 18 жовтня звільнено з-під варти, стався інсульт та погіршився зір

Про це пише «Тиждень» з посиланням на виконавчу директорку Інституту масової інформації (ІМІ) Оксану Романюк.

За її словами, в Узбекистані, який офіційно запросив в Україні екстрадицію журналіста, відсутнє правосуддя.

 «Це країна, в якій застосовують тортури у в’язницях. А в нього дуже погане здоров’я. Якщо його видадуть, то немає гарантій, що він там виживе. Не кажучи про те, що в нього неповнолітні діти, немає ні громадянства європейської країни, ні потужної публічної підтримки, тому я думаю, що це найскладніший випадок, який потребує найбільшої уваги», – сказала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа» з посиланням на адвоката Олексія Федорова, 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеному Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. На цій підставі його затримали прикордонники в аеропорті «Жуляни».

До Києва узбецький журналіст прибув із Туреччини із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми. Його родина наразі також перебуває в столиці України.

Призначений на понеділок, 9 жовтня, розгляд скарги на тримання під вартою Нарзулло Охунжонова, який шукає притулку в Україні, в Апеляційному суді Києва не відбувся. Засідання перенесено на 19 жовтня.

9 жовтня стало відомо, що суд переніс розгляд скарги на тримання в СІЗО узбецького журналіста Охунжонова.

18 жовтня прокуратура ухвалила рішення про звільнення з-під варти узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова. Стан здоров’я іноземного журналіста погіршився

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY