detector.media
27.11.2017 17:25
30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ
30 листопада – відкриття виставки фронтових світлин Аліни Комарової в прес-центрі НСЖУ
«Журналіст на війні та про війну» – такою є основна тематика світлин маріупольської фотожурналістки Аліни Комарової. На знімках, зроблених у 2016–2017 роках у зоні бойових дій та поблизу лінії розмежування, – портрети морських піхотинців, волонтерів, фронтові будні і свята, обличчя патріотів приазовського краю, а також фото колег, які пліч-о-пліч працюють у складних і часто небезпечних умовах.

Під час відкриття виставки в прес-центрі НСЖУ відбудеться розмова про особливості роботи журналіста у зоні АТО, про пам‘ятні зустрічі та набутий досвід. Учасниками обговорення стануть працівники медіа, громадські активісти, ветерани АТО. Відкриття виставки – 30 листопада о 14:00.

Провідна тема творів члена НСЖУ Аліни Комарової – сьогодення Донеччини, на землю якої прийшла розв’язана московським Кремлем війна. Персональна виставка фронтових світлин з творчого доробку маріупольської фотожурналістки відкриється у прес-центрі НСЖУ 30 листопада о 15:00.

Колеги, відвідувачі виставки на зустрічі з донеччанами вестимуть мову про роботу журналістів, які виконують професійні обов’язки в дуже непростих умовах, коли поряд – війна. Аліна Комарова працює в редакції газети «Приазовский рабочий» з 1997 року. Починала як фоторепортер, з 2013-го – художній редактор. Упродовж двох десятиріч майже всі помітні події в житті Маріуполя і Приазов’я фіксував об’єктив її фотокамери. А останніми роками – це, звісно, і злободенна фронтова тема.

Аліна – активна учасниця творчих конкурсів і виставок: 2003 року перемогла в одній з номінацій фотоконкурсу імені Бориса Віткова. Того ж року посіла третє місце на V Міжнародному фотоконкурсі «День-2003» (Київ), а 2004-го була серед переможців цього престижного змагання фотомайстрів. Здобула також перше місце в міському конкурсі «Майбутнє Маріуполя» в номінації «Молодий журналіст». У березні 2008-го Аліну Комарову відзначено Подякою Донецької обласної державної адміністрації за сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток журналістики.

Далі були також перемоги в першому міському конкурсі «Жінка року-2008» – у номінації «Працівник ЗМІ року», у регіональному конкурсі «Жінка Донбасу-2009» (визнана одним з переможців у номінації «Жінка в журналістиці»), а 2011-го – стала лауреатом у номінації «Кращий фоторепортер» у першому регіональному конкурсі «Кращий у сфері журналістики», проведеному Донецькою обласною радою.

Згодом Аліна Комарова здобула диплом лауреата міського конкурсу «Маріупольчанка року-2012» за формування громадської і політичної свідомості, об'єктивне та всебічне висвітлення подій у житті міста, регіону, України в засобах масової інформації. У 2015-му перемогла у творчому конкурсі НСЖУ «Журналіст року-2015» у номінації «Фотокореспондент». У грудні 2016-го посіла перше місце в конкурсі пам’яті Ігоря Олександрова «Свобода слова» серед журналістів і творчих колективів Донецької області.

Визнанням творчих успіхів Аліни Комарової стала відзнака Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України» (2017) – за роботу в зоні проведення АТО, створення серії фотодокументальних альбомів про події на Сході країни. Цього ж року трьома спецпризами ХІХ Міжнародної фотовиставки газети «День», зокрема й спеціальним призом НСЖУ, відзначено творчі роботи маріупольської журналістки, персональну фотовиставку якої розгорнуто в прес-центрі НСЖУ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY