detector.media
27.11.2017 12:46
МЗС вкотре вимагає від РФ звільнення Сущенка
МЗС вкотре вимагає від РФ звільнення Сущенка
У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) висловили ноту протесту щодо продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку в РФ

Про це у Twitter написала речниця міністерства Мар’яна Беца.

«Безпідставне продовження утримування під вартою Р.Сущенка в РФ на сфальсифікованих обвинуваченнях. Висловлюємо протест, вимагаємо звільнення», – повідомила вона.

Нагадаємо, сьогодні, 27 листопада, Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 13 січня 2018 року. Крім того, адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі. 

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

Фото: "Інформатор"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY