detector.media
24.11.2017 19:52
Поки немає правових підстав забороняти серіал «Свати» – Іллєнко
Поки немає правових підстав забороняти серіал «Свати» – Іллєнко
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко вважає, що творці «Сватів» апріорі мають бути готові до того, що через антиукраїнські заяви виконавця однієї з головний ролей – російського актора Федора Добронравова і відвідування ним Криму серіал може бути заборонений в Україні

Про це пише «Укрінформ».

«Це питання має два аспекти. Є закон і є позиція Держкіно з точки зору виконання чинного законодавства. На сьогодні у зв'язку із забороною актору в'їзду на територію України підстав забороняти серіал немає. Але якщо від Служби безпеки України надійде відповідне подання до Міністерства культури про внесення прізвища цього актора до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, і Міністерство культури таке рішення ухвалить, ми будемо зобов'язані відкликати прокатне посвідчення цього серіалу. Поки що такого рішення Мінкультури немає. Це щодо юридичного боку справи. З точки зору моральної оцінки ситуації, є актор, який уже тривалий час публічно заявляє свою антиукраїнську позицію і діє відповідно. Тож очевидно, що Служба безпеки України мала право і правильно вчинила, заборонивши йому в'їзд на територію України», – сказав Іллєнко.

Як повідомляв «Детектор медіа», СБУ заборонила Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Наразі, як повідомив заступник голови Держкіно Сергій Неретін, відомство відреагує на заборону в'їзду Службою безпеки України акторові українського серіалу «Свати» Федору Добронравову, тільки-но одержить відповідні документи від Міністерства культури.

Художній керівник Студії «Квартал 95» Володмир Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав боротися з кумівством, а не із «Сватами».

Фото: iKinoHD

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY