detector.media
24.11.2017 11:23
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у Москві порушив питання щодо Сущенка, Семени і Асєєва
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у Москві порушив питання щодо Сущенка, Семени і Асєєва
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір під час візиту до столиці РФ висловив глибоке занепокоєння ситуацією зі свободою ЗМІ в Росії, а також порушив питання з приводу українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Відповідальність органів державної влади полягає у гарантуванні безпеки журналістів та боротьбі з безкарністю за злочини проти працівників ЗМІ. Ситуація дуже тривожна, журналісти все частіше стикаються із залякуванням, погрозами і насильством, як ми це бачили на прикладах недавніх нападів на Тетяну Фельгенгауер в редакції радіостанції «Ехо Москви», Юлію Латиніну з «Нової газети» та інших», - зазначив Арлем Дезір.

Причиною для занепокоєння, підкреслив пан Дезір, залишаються зусилля російського уряду щодо збільшення контролю над інформацією в Інтернеті. Він також підтвердив свою стурбованість з приводу наслідків недавніх поправок до закону про ЗМІ, що вимагають від засобів масової інформації реєстрації в якості «іноземних агентів».

Із представниками державної влади Арлем Дезір порушив питання з приводу українських журналістів Миколи Семени, засудженого в Криму, Україні, Романа Сущенка, заарештованого в Москві, і Станіслава Асєєва, затриманого в Донецьку, наголошується в повідомленні.

Як відомо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ спостерігає за розвитком ситуації у сфері медіа у 57 державах-учасницях ОБСЄ. Він виконує функцію раннього попередження про порушення свободи висловлювання думки і свободи ЗМІ та закликає до повного дотримання зобов'язань щодо свободи ЗМІ, прийнятих у рамках ОБСЄ.

Як повідомляв «Детектор медіа», в кулуарах конференції ОБСЄ з імплементації зобов'язань у галузі людського виміру у Варшаві (Польща) в коментарі «Укрінформу» представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що його Офіс стежить за справами незаконно затриманих і переслідуваних українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва.

«Звичайно, ми щодня стежимо за цими справами, працюємо з російською делегацією у Відні для того, аби добитися від Росії вирішення цих справ. Для нас це є пріоритетом», - заявив Дезір, відповідаючи на запитання про найближчі кроки ОБСЄ у справі звільнення українських журналістів, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих територіях Криму і Донбасу.

Фото: osce.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY