detector.media
23.11.2017 16:27
Потужність цифрового телевізійного мовлення на Крим з вежі в Чонгарі збільшено більш ніж утричі - Костинський
Потужність цифрового телевізійного мовлення на Крим з вежі в Чонгарі збільшено більш ніж утричі - Костинський
Оператор комунікацій телевежі в селі Чонгар Херсонської області збільшив потужність мовлення на територію анексованого Росією Криму більш ніж утричі - з 0,3 кВт до 1 кВт.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

За його даними, зараз сигнал п'яти українських телеканалів поширюється на території Джанкойського і Красноперекопського районів, і за їх межами.

«Більш ніж 200 тисяч кримчан вже сьогодні мають доступ в ефірі до українських телеканалів в T2:

Наступний етап розвитку телевізійного мовлення на територію Криму - оголошення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення нового конкурсу на 5 нових місць в новому локальному мультиплексі, який також буде створено на РТПС Чонгар», - написав пан Костинський.

Розвиток мовлення здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, нагадав він також.

Як повідомляв «Детектор медіа», трансляція українських телеканалів в тестовому режимі з чонгарської телекомунікаційної вежі на територію окупованого Криму розпочалася 17 серпня. 

Нагадаємо, завершено будівництво телевежі в Чонгарі було у січні 2017 року. У лютому 2017 року зі 150-метрової телевежі почалася трансляція цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 17 березня відбулося офіційне відкриття телекомунікаційної вежі в Чонгарі. 24 березня член Нацради Сергій Костинський повідомив, що для запуску цифрового телевізійного мовлення на півострів потрібно 3-4 місяці.

12 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на цифрове ефірне телевізійне мовлення на окупований Крим з використанням 50 ТВК (стандарт DVB-T2) у селищі Чонгарі Херсонської області та затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено в газеті «Голос України» 17 травня, заяви приймалися з 16 червня до 17 липня.

27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу, на який виставлялося п’ять місць у локальному мультиплексі для мовлення з телевежі, збудованої «Телемережами України» в Чонгарі. Територія мовлення – Красноперекопськ і Красноперекопський район, Джанкой і Джанкойський район.

З-поміж семи претендентів Нацрада обрала п’ятьох переможців: «UA: Крим», «Чорноморська ТРК», ICTV, 5 канал і «Прямий».

Тоді ж член Нацради Сергій Костинський повідомив, що в Чонгарі планується створення ще одного локального мультиплексу (вже прораховано частоту), що дасть змогу запустити ще до 10 телеканалів на Крим. Також планується запуск цифрового ефірного мовлення на Крим і з телевежі, яка будується в селищі Чаплинка Херсонської області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY