detector.media
22.11.2017 13:49
СБУ припинила діяльність трьох адміністраторів антиукраїнських груп у «ВКонтакте» (ВІДЕО)
СБУ припинила діяльність трьох адміністраторів антиукраїнських груп у «ВКонтакте» (ВІДЕО)
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) у листопаді припинили діяльність мешканця Києва, Тернополя і Черкас, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі «ВКонтакте»

Адміністратори розміщували у соцмережі матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб, повідомляє прес-центр СБУ.

«Під час реалізації комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки країни співробітники СБУ виявили нові докази використання спецслужбами РФ соціальних мереж Інтернет для шкоди державній безпеці України», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, «модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій «Л/ДНР».

Співробітники СБУ вилучили у адміністраторів комп’ютери та мобільні телефони з доказами підготовки та розміщення антиукраїнських матеріалів.

Як зазначає СБУ, дії зловмисників кваліфіковані за трьома статтями: ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, протягом року СБУ внесла до ЄРДР 40 кримінальних проваджень стосовно адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, відносно 37 суд виніс обвинувальні вироки.

Фото, відео: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY