detector.media
20.11.2017 10:10
Фільм про Олега Сенцова «Процес» отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі в Будапешті
Фільм про Олега Сенцова «Процес» отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі в Будапешті
Російський режисер Аскольд Куров на фестивалі документального кіно про права людини Verzio International в Будапешті отримав приз глядацьких симпатій за стрічку «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова».

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Фестиваль документальних фільмів про права людини Verzio International, єдиний у своєму роді в Угорщині, відбувається щорічно з 2004 року. Він спрямований на сприяння відкритому суспільству, демократичним цінностям, верховенству закону, свободі вираження думок, політичному і культурному плюралізму.

Як повідомляв «Детектор медіа», Міжнародна прем'єра фільму відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі. З того часу фільм брав участь у кількох престижних міжнародних кінофорумах. В український прокат стрічка вийшла 6 квітня 2017 року. 

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

За останніми повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY