detector.media
20.11.2017 09:43
У Росії фільму «Крим» дали премію за «збереження та популяризацію історії»
У Росії фільму «Крим» дали премію за «збереження та популяризацію історії»
Пропагандистський фільм російського режисера Олексія Піманова «Крим» на Міжнародному культурному форумі у Санкт-Петербурзі нагороджено премією за заслуги «у вивченні, збереженні та популяризації історії».

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на РБК. 

Премію фільму присудило Російське військово-історичне товариство (РВІО), яке очолює міністр культури Володимир Мединський. Нагородження відбулося 18 листопада.

Як повідомлялося, режисер фільму Олексій Піманов, голова медіахолдингу «Красная звезда», до якого входить однойменний пропагандистський телеканал, з 2014 року є персоною нон-грата в Україні як пропагандист Кремля.

У стрічці показано російську точку зору на події березня 2014 року - початок анексії півострова, яку у фільмі називають «кримською весною». Одним зі спонсорів фільму є Міноборони Росії: Піманов особисто знайомий з міністром оборони Сергієм Шойгу, якому, за словами Піманова, і належить ідея створення цього фільму.

На початку жовтня «КиноПоиск» заявив про злам акаунтів для накрутки рейтингу фільму «Крим».

Водночас повідомлялося, що у кінотеатрах того ж таки Санкт-Петербурга демонстрація фільму «Крим» відбувається у порожніх залах. 

 

Фото: РИА Новости Украина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY