detector.media
18.11.2017 16:34
СБУ заявляє, що затримала у Києві громадянина РФ, підозрюваного у вбивстві головреда російського Forbes
СБУ заявляє, що затримала у Києві громадянина РФ, підозрюваного у вбивстві головреда російського Forbes
Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві, за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу, громадянина Російської Федерації, оголошеного у міжнародний розшук і підозрюваного у вбивстві головного редактора російської версії журналу Forbes, яке сталося у 2004 році.

Про це йдеться у повідомленні Прес-центру СБУ.

Як заявляє СБУ, правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу,  іноземець брав участь у замовних вбивствах, зокрема, головного редактора російської версії журналу Forbes – громадянина США Пола Хлєбникова та заступника голови – керівника апарату Уряду Чеченської Республіки.

«За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалось вимаганням грошей у приватних підприємців», - зазначає СБУ.

Нагадаємо, американський журналіст російського походження Пол Хлєбников отримав смертельні поранення в Москві 9 липня 2004 року. Троє нападників відкрили по ньому вогонь з автомобіля, повідомляють російські ЗМІ. Журналіст незабаром помер в лікарні.

Російське слідство вважало, що замовником вбивства був чеченський польовий командир Хож-Ахмед Нухаєв,  який начебто помстився за написану Хлєбниковим книгу «Розмова з варваром» на основі інтерв’ю з ним. Виконавцями вважався нотаріус Фаіль Садретдінов, уродженці Чечні Казбек Дукузов і Муса Вахаєв.  У 2006 році троє підозрюваних були виправдані судом присяжних. Пізніше в тому ж році Верховний суд РФ скасував виправдувальний вердикт. На новий розгляд справи Дукузов не з'явився і був оголошений в розшук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY