detector.media
18.11.2017 15:17
Пішов з життя український фотохудожник Василь Пилип’юк
Пішов з життя український фотохудожник Василь Пилип’юк
Вранці 18 листопада у віці 67 років помер відомий український фотохудожник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Василь Пилип’юк.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Згідно з повідомленням рідних померлого, Василь Пилип’юк втратив свідомість, коли повертався вранці 18 листопада з Києва до Львова. «Повертаючись автомобілем з Київського Національного університету культури і мистецтв, де працював завідувачем кафедри фотомистецтва, під час зупинки неподалік м. Рівного раптово втратив свідомість. Швидка допомога доставила його до реанімації. Діагноз - інсульт. Між 6 і 7 ранку пішов з життя», – повідомили рідні.

Василь Пилип’юк у 1993 році став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, входив до Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP), був завідувачем кафедри фотомистецтва Київського університету культури і мистецтв та професором Львівської академії мистецтв.

Три роки він був особистим фотографом першого президента України Леоніда Кравчука. Пилип’юк був учасником численних фотовиставок, автором близько сотні фотоальбомів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY