detector.media
18.11.2017 12:32
Посол підтвердив, що українського журналіста тримають у СІЗО КДБ Білорусі й звинувачують у шпигунстві
Посол підтвердив, що українського журналіста тримають у СІЗО КДБ Білорусі й звинувачують у шпигунстві
Посол України в Білорусі Ігор Кизим повідомив, що журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка тримають у слідчому ізоляторі КДБ Білорусі в Мінську. Він також підтвердив, що до затриманого в Білорусі українського журналіста пустили українського консула.

Про це посол сказав в коментарі каналу «112 Україна».

За словами Ігоря Кизима, українського консула пустили до затриманого після того, як білоруській стороні було направлено відповідний запит.

«Відразу, як нам повідомили про це (затримання Шаройка. - Ред.), ми направили відповідну ноту щодо доступу до затриманого. Цей допуск було надано, наш консул зустрічався з Шаройком, щоб з'ясувати, у яких умовах він перебуває і щоб він на них не скаржився. Потім відбулася зустріч нашого консула з дружиною Шаройка та адвокатом», - заявив посол.

Кизим додав, що Павла Шаройка тримають у слідчому ізоляторі КДБ Білорусі в Мінську.

«Після затримання було названо причини - це звинувачення в шпигунстві згідно з КК Білорусі. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі КДБ під слідством», - заявив він, додавши, що МЗС Білорусі ще не виступив з офіційним коментарем за фактом затримання.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року у Білорусі затримали власного кореспондента «Українського радіо», громадянина України Павла Шаройка, якого, за попередніми даними, звинувачують у шпигунстві.

Представник МЗС України Василь Кирилич заявив, що Міністерству закордонних справ України відомо про затримання у Білорусі громадянина України, штатного працівника «Українського радіо» Павла Шаройка. Він наголосив, що МЗС України «вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України».

Інститут масової інформації закликає Міністерство закордонних справ України, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого спецслужбами Білорусі кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка.

На фото - Павло Шаройко

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY