detector.media
16.11.2017 19:33
У Казахстані умовно-достроково звільнять засудженого колишнього голову Спілки журналістів
У Казахстані умовно-достроково звільнять засудженого колишнього голову Спілки журналістів
Суд у Казахстані задовольнив прохання про умовно-дострокове звільнення колишнього голови Спілки журналістів Казахстану Сеїткази Матаєва, який відбував покарання в шість років позбавлення волі за звинуваченнями в фінансових злочинах.

За рішенням суду, його мають звільнити з-під варти через 15 днів, повідомляє «Радіо Свобода».

У жовтні 2016 року 63-річного нині Сеїткази Матаєва визнали винним у несплаті податків і розтраті державних коштів на суму в сотні тисяч доларів, що були надані Спілці для розміщення державного замовлення в засобах інформації. Його засудили до шести років позбавлення волі, пізніше цей термін за амністією скоротили до двох років і восьми місяців.

В цій же справі засудили і його сина, тодішнього керівника приватного агентства «КазТАГ» Асета Матаєва – йому призначили п’ять років позбавлення волі. За повідомленнями, для нього термін, коли він зможе просити про умовно-дострокове звільнення, настане навесні наступного року.

Обидва відкинули висунені їм звинувачення. Правозахисники заявили, що Сеїткази Матаєва переслідували за сфальсифікованими звинуваченнями, щоб помститися за його роботу на чолі Спілки журналістів.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав владу Казахстану негайно зняти всі звинувачення проти Сеїткази Матаєва (Seytkazy Matayev), голови Спілки журналістів Казахстану та голови Національного прес-клубу Казахстану, його сина Асета Матаєва (Aset Matayev), директора незалежної інформаційної агенції KazTag.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY