detector.media
16.11.2017 16:50
Суд в Італії залишив українського нацгвардійця, якого звинувачують в убивстві італійського журналіста, за гратами
Суд в Італії залишив українського нацгвардійця, якого звинувачують в убивстві італійського журналіста, за гратами
Глава МВС України Арсен Аваков надіслав листа міністрові закордонних справ Італії з метою звернути увагу на факти та закликати до об'єктивного і неупередженого суду.

Суд в Італії відхилив клопотання українського нацгвардійця Віталія Марків та не змінив йому запобіжний захід з ув’язнення на домашній арешт. У зв’язку з цим очільник українського МВС Арсен Аваков звернувся з листом до міністра закордонних справ Італії.

Про це повідомляє Hromadske.ua з посиланням на Twitter глави МВС.

«Мені видається, що Прокуратура Італійської Республіки залишає без уваги надану їй інформацію щодо визначення позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в’язниці за те, чого він не скоював», — написав Арсен Аваков главі МЗС Італії Анджеліно Альфано.

«Тим часом італійська преса встигла оголосити мого співвітчизника «вбивцею італійського журналіста», підживлюючи упередження та негативне ставлення до України та українців», — додав глава МВС України.

Аваков закликав звернути особливу уваги на справу Марківа «для уникнення спекуляцій і пліток, що могли б завдати шкоди розвиткові дружніх відносин між нашими країнами» і пообіцяв не залишити нашого солдата.

Як повідомляв «Детектор медіа», поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йшлося, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії. Марківа захищає відомий правник Раффаеле делла Валле.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY