detector.media
16.11.2017 13:39
На телеканалі ZIK – прем'єра спецпроекту «Пам'ятники спотикання» про вандалізм проти пам'ятників українців у Польщі
На телеканалі ZIK – прем'єра спецпроекту «Пам'ятники спотикання» про вандалізм проти пам'ятників українців у Польщі
У суботу, 18 листопада, в ефірі телеканалy ZIK відбудеться прем'єра журналістського розслідування «Пам'ятники спотикання». В основі спецпроекту – викриття актів вандалізму проти пам'ятників українців на території Польщі.

Про це повідомили «Детектору медіа» в прес-службі ZIKу.

ZIKівці проїхали сотні кілометрів сусідньою Польщею, дослідили численні місця проведення антиукраїнських акцій, перевірили десятки сумнівних громадян інших держав, які могли бути причетні до актів вандалізму, до найменших деталей проаналізували гігабайти відеоматеріалів і закордоном спробували вийти на контакт з тими, ким в Україні мали б займатися спецслужби, йдеться в повідомленні.

Усе для того, аби з'ясувати, хто і як з характерною періодичністю у сусідній Польщі влаштовує кампанії з нищень могил та місць пам’яті і робить це мало не на кістках загиблих українців.

Журналісти дійшли висновків, що прах давно загиблих співвітчизників став зброєю у руках провокаторів, які намагаються посварити українців і поляків.

«Наші народи мають складну спільну історію, та саме від Польщі українці отримали відчутну підтримку під час Революції Гідності та у євроінтеграційних процесах. Саме Польська республіка була нашим головним захисником у світі. То що ж змінилося за три роки? І хто підштовхнув до негативних змін стосунки між двома державами і простими людьми? Кому вигідно розсварити наші народи? Спеціальний репортаж шукає відповіді на ці питання», – наголошує керівник департаменту програм власного виробництва ZIKу Ольга Мовчан.

Прем’єра спецпроекту «Пам'ятники спотикання» на телеканалі ZIK в суботу, 18 листопада, о 19:30.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY