detector.media
15.11.2017 14:16
«Партнери цифрового правозахисту» проводять всеукраїнське опитування щодо свободи в Інтернеті
«Партнери цифрового правозахисту» проводять всеукраїнське опитування щодо свободи в Інтернеті
Всеукраїнське опитування щодо свободи Інтернету в Україні, яке в рамках проекту «Сек’юритазація» Інтернет-свободи» проводить громадська організація «Партнери цифрового правозахисту», триватиме до 27 листопада.

Про це повідомляє ІМІ.

Метою опитування є виявлення та аналіз ставлення різних категорій населення України до обмеження доступу до певних Інтернет-ресурсів, розуміння природи і мети таких обмежень.

Як зазначають організатори опитування, отримані в ході опитування статистичні дані будуть використані при підготовці аналізу щодо стану дотримання Інтернет-свободи в Україні.

Долучитись до дослідження можна, пройшовши опитування, яке є анонімним та не потребує ідентифікації.

ГО «Партнери цифрового правозахисту» – українська громадська організація, створена з метою захисту прав людини онлайн та відстоювання ідеї вільного, відкритого і доступного для кожного Інтернету.

Як повідомляв «Детектор медіа», у жовтні 2017 року громадська організація “Інтерньюз-Україна” провела експертне опитування під назвою “Регулювання Інтернету та цифрових прав в Україні”. Метою опитування було виміряти думку експертного середовища щодо політики уряду стосовно Інтернет-врядування та цифрових прав користувачів.

Результати опитування показали, що в експертному середовищі немає чіткої позиції в оцінці “санкційного” указу Президента України №133/2017 від 17 травня 2017 року. Нагадаємо, відповідно до указу мобільні оператори та Інтернет-провайдери обмежили доступ до низки російських сайтів (VK.com, Yandex.ru, OK.ru, Mail.ru). 48,3% опитаних вбачають рішення як вкрай позитивне та скоріше позитивне, тоді як 40,2% надають йому вкрай негативну та скоріше негативну оцінку.

Фото: OSCE

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY