detector.media
14.11.2017 17:23
Фільм «Межа» отримав гран-прі на кінофестивалі у Франції
Фільм «Межа» отримав гран-прі на кінофестивалі у Франції
Створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно українсько-словацька стрічка Петера Бебʼяка «Межа» перемогла на 18-му Міжнародному кінофестивалі в Аррасі у Франції, який тривав з 3 по 12 листопада

Про це повідомляє сайт Держкіно.

Зазначено, що журі присудило фільму гран-прі фестивалю – нагороду «Золотий атлас». Крім того, стрічко визнано «Найкращим фільмом».

За повідомленням Держкіно, міжнародний кінофестиваль в Аррасі проводиться з 2000 року. До участі у фестивалі запрошуються європейські фільми, які раніше не були представлені у Франції.

У всеукраїнський прокат «Межа» виходить 16 листопада.

Як повідомляв «Детектор медіа», в основі сюжету – історія, яка відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, коли Словаччина готувалася вступати до Шенгенської зони.

Фільм «Межа» ще на етапі створення отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції BalticEvent ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні.

На 52-му міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах Петер Беб’як отримав за картину Кришталевий Глобус за найкращу режисерську роботу.

Також було підписано контракт щодо міжнародної дистрибуції «Межі» з лондонською компанією FilmRepublic.

У жовтні український постер до українсько-словацького фільму «Межа» отримав дві нагороди на конкурсі кращих робіт в сфері креативу і дизайну «ADC*UA Awards 2017».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY