detector.media
14.11.2017 17:15
Київська влада обіцяє онлайн-трансляцію розкопок на Поштовій площі
Київська влада обіцяє онлайн-трансляцію розкопок на Поштовій площі
За археологічними дослідженнями на Поштовій площі в Києві можна буде спостерігати онлайн, повідомили в Київській міській державній адміністрації (КМДА). За даними влади Києва, рішення про встановлення веб-камер ухвалили наприкінці жовтня.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Онлайн-трансляція буде відбуватись на окремо створеному сайті. Веб-камери будуть встановлені коштом інвестора, повідомляє КМДА.

«Переконаний, це зніме напругу, виключить розповсюдження різноманітних чуток і дозволить будь-кому з охочих самостійно відстежити, що ж відбувається на площі», – заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Стародавню вулицю часів Київської Русі на Поштовій площі розкопали навесні 2015 року під час будівництва торгового центру. За оцінками археологів, дерев’яні споруди тут були зведені у ХI–XII століттях. Одна з них могла бути майстернею для виготовлення жіночих прикрас зі скла, бо в ній знайшли свинцеву суміш, яку використовували у такому виробництві, а також шматки жіночого браслета.

Цього місяця Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності рекомендував тимчасово зупинити будівництво на Поштовій площі в центрі Києва до затвердження дорожньої карти археологічного дослідження території і музеєфікації об’єкту культурної спадщини.

«Оптимально було б, якщо б хтось сказав, що "ми помилилися, не в тому місці дозволили будувати, тому забудовнику місто компенсує витрачені кошти – надасть землю в іншому місці, ось у нас є концепція музею – тут ми зробимо музей Древнього Києва, все це відновимо, музеєфікуємо", і будуть усі задоволені. Але відбувається не так: забудовник хоче добудувати те, що є, бачення музеєфікації немає. Наше завдання – знайти вихід і зберегти пам’ятку. Просто зупинення будівництва і залишення відкритих розкопок ні до чого не приведе», – сказав голова Комітету, депутат Микола Княжицький.

Нагадаємо, у столичному метро пройшов флешмоб #вкінонаметро, який влаштували герої фентезі-фільму «Сторожова Застава», що вийшов у широкий кінотеатральний прокат 12 жовтня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY