detector.media
14.11.2017 16:06
Газетярі «Співрозмовника Ізмаїла» протестували проти виселення з проданого приміщення редакції
Газетярі «Співрозмовника Ізмаїла» протестували проти виселення з проданого приміщення редакції
В Ізмаїлі Одеської області колектив газети «Співрозмовник Ізмаїла» провів акцію протесту проти виселення редакції з приміщення, яке продала міська рада.

Про це повідомляє «Ізбірком».

Акція відбулася 13 листопада під стінами будівлі, яка є пам’яткою архітектури, і в якій розташовується редакція. В акції взяли участь передплатники газети, співробітники редакції, а також представники інших організацій, які орендують приміщення в цьому ж будинку.

Працівники редакції вважають, що будівля була продана міською владою з порушеннями і зараз нові господарі просто хочуть викинути їх на вулицю силою і погрозами, а тому основними гаслами на акції стали: «Ні рейдерському захопленню», «НАБУ займеться ізмаїльським меценатом», «Зупинимо свавілля місцевих влади», «Чиновники, поверніть будівлю газеті «СІ!», «Редакція «СІ» під рейдерським захопленням».

Видання нагадує, що у вересні цього року Ізмаїльська міська рада продала будівлю, де вже понад 70 років розташовується редакція газети «Співрозмовник Ізмаїла». Однак продаж не був узгоджений з обласним управлінням культури, чим порушено п.1.4 Порядку приватизації об’єктів комунальної власності шляхом викупу за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.

Дізнавшись про таку угоду і отримавши повідомлення про виселення, колектив редакції наприкінці жовтня подав позовну заяву до суду про незаконність проведення конкурсу продажу та визнання договору купівлі-продажу недійсним, вимагаючи не позбавляти права господарської діяльності та користування КП «Редакція газети «Співрозмовник Ізмаїла» приміщеннями. Розгляд справи призначено на 5 грудня в Одеському господарському суді, відповідачами виступлять міськрада і ФКМ Ізмаїла.

Під час акції співробітники редакції звернулися до присутніх з проханням підтримати редакцію, залишивши підпис під колективним зверненням до міського голови Андрія Абрамченка проти виселення редакції з будівлі. Наступним етапом стане похід співробітників газети до міського голови на прийом.

Фото: Бесарабія.Інформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY