detector.media
14.11.2017 15:05
Суд не розглянув апеляційну скаргу Скрипіна у справі про захист честі та гідності через несплату судового збору (ДОПОВНЕНО)
Суд не розглянув апеляційну скаргу Скрипіна у справі про захист честі та гідності через несплату судового збору (ДОПОВНЕНО)
Апеляційний суд Києва не взяв до розгляду апеляційну скаргу співзасновника і колишнього голови громадської організації «Громадське телебачення» Романа Скрипіна на рішення Печерського районного суду Києва у справі про захист честі та гідності, оскільки не було сплачено судовий збір у розмірі 18 тис грн

Рішення щодо відмови задоволення позову пана Скрипіна набуло чинності, повідомляє прес-служба «Громадського».

«Апеляцію Скрипіна в справі про спростування інформації та компенсації моральної шкоди суд не взяв до розгляду. Не було сплачено судовий збір – 18 тис грн, з урахуванням мільйонної суми позову. Це означає, що рішення першої інстанції набрало законної сили», – прокоментувала юристка «Громадського» Оксана Єфімчук.

«Детектору медіа» пан Скрипін відмовився надати коментар.

Нагадаємо, співзасновник і колишній голова громадської організації «Громадське телебачення» Роман Скрипін позивався проти ГО «Громадське телебачення», Богдана Кутєпова, Дмитра Гнапа, Наталі Гуменюк, Насті Станко, Романа Вінтоніва та інтернет-ресурсу «Новое время» щодо спростування інформації та захисту честі і гідності.

Пан Скрипін вимагав стягнути з журналіста Кутєпова суму в розмірі 150 тис грн., а з інших відповідачів солідарно – 850 тис грн. Крім того, пан Скрипін вимагав визнати недостовірною оприлюднену на інтернет-майданчиках інформацію, розповсюджену під час відкритої дискусії Громадського на Львівському медіафорумі в 2016 році та в колонці Богдана Кутєпова «Жесть професії» у виданні «Новое время» від 19 квітня 2016 року. Зокрема йшла мова про нібито шахрайство під час управління Скрипіним ГО «Громадське ТБ».

У серпні Печерський суд Києва відмовив пану Скрипіну у задоволенні позову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY