detector.media
13.11.2017 16:38
«Вікна-новини» покажуть спецпроект про судову реформу в Україні «Справедливість. Початок»
«Вікна-новини» покажуть спецпроект про судову реформу в Україні «Справедливість. Початок»
13 листопада у програмі «Вікна-новини» на СТБ стартує цикл сюжетів «Справедливість. Початок» кореспондента Дмитра Литвиненка, присвячений судовій реформі в Україні.

Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі телеканалу СТБ.

Чому судові справи затягуються на кілька років без винесення вироку, кого беруть на роботу до Верховного Суду України, що необхідно для того, щоб справедливість в країні все-таки перемогла – в циклі сюжетів «Справедливість. Початок» автори спецпроекту обіцяють дати відповіді на ці та інші запитання.

«Через судовий хаос ми живемо без правил. В нашій країні ніхто не захищений, люди емігрують. Кожен робить те, що хоче – від водія на дорозі до великого бізнесмена, який «кинув» партнерів. Активісти ламають паркани і кошмарять суддів, забудовники приводять бандитів і палять машини активістів, судді брешуть в деклараціях і приймають неймовірні рішення. У них немає страху», – розповідає про актуальну проблему Дмитро Литвиненко

Разом із «архітектором» судової реформи, заступником глави Адміністрації Президента України Олексієм Філатовим Дмитро Литвиненко розбере конкретні випадки, у зв'язку з якими суспільство втратило віру у справедливість, серед них – будівництво заправки в національному парку, що категорично заборонено законом. Тотальну неповагу до правил і байдужість проявляють як забудовники, так і судді з активістами.

Також у спецпроекті – історія матері, яка втратила сина. Через три роки після його смерті винні так і не були покарані. Як зазначає автор спецпроекту «Справедливість. Початок», справа затягується навмисне, судді просто відмовляються нею займатися, свідки не приходять на засідання, а сторона, яку звинувачують, саботує процес.

«Ми назвемо, які інструменти необхідні, щоб удосконалити судову систему в Україні. До речі, вони вже працюють у Сінгапурі, Румунії, США та інших країнах. У нас все для цього є! Необхідно разом ламати те, що заважає нам жити добре. І це стосується не тільки людей, які зараз судяться. Від небайдужості залежить якість життя кожного з нас», – запевняє автор циклу сюжетів Дмитро Литвиненко.

Спецпроект «Справедливість. Початок» - з 13 по 17 листопада у випусках програми «Вікна-новини» на СТБ о 17:30 і 22:00.

Фото: СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY