detector.media
11.11.2017 15:00
RT та Sputnik використовували зомбі-аккаунти для посилення кризи в Каталонії – США
RT та Sputnik використовували зомбі-аккаунти для посилення кризи в Каталонії – США
США виявили російську армію зомбі-аккаунтів, що посилювали кризу в Каталонії. Російські RT (Russia Today) та Sputnik використовували велику кількість аккаунтів у соцмережах, пов'язаних з Венесуелою, для поширення негативного іміджу Іспанії до та після референдуму про незалежність Каталонії. Така інформація випливає з детального аналізу, здійсненого науковцями Університету Джорджа Вашингтона в США щодо понад п'яти мільйонів повідомлень

У звіті міститься попередження щодо «серйозної кризи політичної та економічної репутації в Іспанії та ЄС», пише «Європейська правда» з посиланням на El Pais.

Повідомляється, що американський науковець Хав'єр Лесака проаналізував більше 5 млн повідомлень у Twitter, Facebook та інших соціальних мережах, які використовували терміни Cataluña, Catalunya та Catalonia у період між 29 вересня та 5 жовтня.

«Найбільш вражаюча річ, що стосується розслідування – це відкриття цілої армії зомбі-аккаунтів, які є абсолютно скоординованими і призначені для обміну контентом, створеним RT та Sputnik, в різних розмовах цифрового інформаційного простору, що йдуть з Сирії та Сполучених Штатів до Каталонії», – пояснив пан Лесака.

За його словами, є дані, що дозволяють припустити, що зразок цифрового втручання, яке виявили у цифрових програмах щодо виборів в Сполучених Штатах чи Brexit, був також виявлений в Каталонії, і що автори такої дестабілізації є одні й ті ж самі.

Крім того, за повідомленням видання, напередодні двоє іспанських міністрів визнали, що іспанський уряд підтверджує інформацію про те, що під час Каталонської кризи «деструктивні повідомлення» були відправлені з «території РФ», а також з «іншої території». Урядові джерела пізніше підтвердили, що «інша територія» стосується Венесуели.

Нагадаємо, у січні RT America була згадана в доповіді спецслужб США щодо впливу Росії на президентські вибори 2016 року.

Днями телеканал Russia Today повідомив про рішення зареєструватися в якості іноземного агента в США.

Фото: BBC

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY