detector.media
11.11.2017 10:00
Документальний фільм про Мустафу Джемілєва отримав нагороду на фестивалі в Киргизстані
Документальний фільм про Мустафу Джемілєва отримав нагороду на фестивалі в Киргизстані
Документальний фільм «Мустафа» про життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва отримав нагороду «Кращий фільм про висвітлення прав і свобод людини» на Міжнародному Фестивалі «Бир Дуйно – Киргизстан 2017»

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на радіо «Куреш».

Прем’єра фільму відбулася 28 жовтня у програмі «Українські прем’єри» Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Режисер картини – Ахмед Сарихаліл, головну роль виконав непрофесійний актор Максим Пасічник.

Нагадаємо, у доментальній стрічці «Мустафа» розповідається про життя дисидента, лідера кримськотатарського народу, політика та борця за права Мустафи Джемілєва. Стрічку знімали в Києві, Львові, Криму, Москві, Нью-Йорку, Варшаві, Гданську та Анкарі за участі інших відомих радянських дисидентів, кримськотатарських та турецьких активістів та правозахисників. 26 інтерв’ю для фільму взяв відомий журналіст та історик Вахтанг Кіпіані. У фільмі є ігрові реконструкції, в яких Мустафу Джемілєва зіграв актор Максим Пасічник.

Нагадаємо, бюджет стрічки склав 50 тисяч доларів, які надав Національний Фонд підтримки демократії і 150 тисяч гривень краудфандингових внесків.

Раніше повідомлялося, що стрічку покажуть на Берлінському МКФ, американському фестивалі незалежного кіно Sundance та ще кількох фестивалях.

На фото - Мустафа Джемілєв

Фото: "Радіо Свобода"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY