detector.media
10.11.2017 18:01
Слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні – адвокат розраховує на помилування
Слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні – адвокат розраховує на помилування
Марк Фейгін, адвокат заарештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, заявляє, що розраховує на міжнародну підтримку в справі та сподівається на помилування свого підзахисного.

Про це повідомляє DW.com.

«Ми будемо оскаржувати дії органів слідства і одночасно знайомитися зі справою. Думаю, що це займе листопад-грудень. У січні має розпочатися основне слухання, але через державну таємницю воно буде проходити в закритому режимі», - розповів DW Марк Фейгін.

За його словами, якщо суд буде засідати кожного дня, то розгляд справи Романа Сущенка може протривати загалом місяць.

Захист українського журналіста наголошує на тому, що розраховує на міжнародну підтримку. «Ця справа є політичною. У переговори залучений ряд перших осіб європейських держав. Перспективи в цьому напрямку дуже оптимістичні, і не виключено, що знайдеться процедура і буде акт помилування», - додав Фейгін.

Видання нагадує, що Європейський парламент ще минулого року звернувся до президента Росії Володимира Путіна і керівництва ЄС з вимогою вжити всіх заходів щодо звільнення Романа Сущенка. У парламенті вважають, що арешт у Росії українського журналіста є тривожним сигналом для всіх, хто хоче відвідати РФ. 

Цьогоріч Європарламент ухвалив резолюцію «Політичні в'язні у тюрмах Росії та ситуація у Криму», у якій зазначено, що Роман Сущенко та інші українські громадяни незаконно утримуються в ув'язненні на території Росії. Євродепутати закликають негайно звільнити їх і сприяти їхньому поверненню на батьківщину. З такими ж вимогами виступила й ОБСЄ та Парламентська асамблея Ради Європи.

Раніше Марк Фейгін розповів, що після того, як розслідування справи Романа Сущенка було закінчено, ознайомився з двома томами з десяти. За версією ФСБ, журналіст збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY