detector.media
10.11.2017 15:02
Жанари Ахмет знову не доставили до суду. Розгляд апеляційної скарги на екстрадиційний арешт перенесено
Жанари Ахмет знову не доставили до суду. Розгляд апеляційної скарги на екстрадиційний арешт перенесено
Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги адвоката казахської журналістки Жанари Ахмет на рішення Шевченківського районного суду Києва про екстрадиційний арешт перенесено на 22 листопада

Про це повідомляє правозахисниця Людмила Козловська на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що суддя оголосив, що прокуратура не доставила з СІЗО казахську журналістку Жанари Ахмет і не залишили матеріали справи. Черговий саботаж з боку ГПУ», – написала вона.

Зазначимо, сьогодні, 10 листопада, в Апеляційному суді Києва мав відбудися розгляд скарги захисту казахської журналістки щодо екстрадиційного арешту.

Пані Козловська повідомила, що суд перенесено на 22 листопада та додала, що увесь цей час журналістка залишатиметься весь цей час під арештом.

Адвокат журналістки зазначив, що журналістка незаконно утримується під арештом вже 20 днів та повідомив, що звертатиметься до прокуратури.

«Будемо апелювати. Просити прокуратуру змінити запобіжний захід. Переглянути це. Можливо, прокуратура в ході екстрадиційної перевірки прийме раніше рішення про те, що Ахмет не підлягає видачі в Республіку Казахстан. Тому що є багато підстав для відмови в екстрадиції. Якщо прокуратура прийме рішення про відмову в екстрадиції, то Жанара Ахмет підлягає негайному звільненню», – сказав адвокат журналістки.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістку Жанара Ахмет затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів. Пані Ахмет оголосила голодування.

2 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив народній депутатці Світлані Заліщук та Гельсінсьій спілці віддати на поруки журналістку Жанари Ахмет з Казахстану. Депутатка просить Комітет свободи слова та інформаційної політики та Комітет з прав людини розглянути це питання.

2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури Київської області щодо обрання журналістки з Казахстану Жанари Ахмет екстрадиційного арешту.

8 листопада Апеляційний суд Київської області визнав незаконним рішення Києво-Святошинсього районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану.

8 листопада також Комітет свободи слова звернеться до ГПУ з проханням розглядати питання Жанари Ахмет, зважаючи на імідж України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY