detector.media
10.11.2017 14:37
Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»
Інструктор, який стріляв у оператора Волка, каже, що «не мав злого умислу»
У Кривому Розі почали судовий розгляд щодо інструктора зі стрільби Ігоря Петренка, який 6 липня під час навчань поранив оператора «Першого Криворізького» В'ячеслава Волка

47-річного інструктора зі стрільби судять за двома статтями – умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також незаконне поводження зі зброєю, повідомляє 5 канал.

 «Ніякого злого умислу у мене не було, я вважаю. Я до цього не знав людину, я з нею не спілкувався ніколи в житті. Єдине наше спілкування було – це під час коли я його транспортував до лікарні. Коли він у мене був на руках», – сказав пан Петренко під час суду та зізнався, що зібрав пістолет власноруч.

Адвокат пана Волка вважає, що інструктор намагався заплутати слідство: «Петренко не був зацікавлений у тому, щоб слідство проводилось об’єктивно, намагався його заплутати. Це все каже про те, що особа намагається уникнути покарання, заплутати слідство і не співпрацювати».

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

31 серпня у Львові у військово-медичному центрі Західного регіону лікарі прооперували оператора «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка. Після видалення з легень скалок хребта він почав самостійно дихати. Також йому поставили імплант. 20 вересня лікарі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові зробили В’ячеславу Волку ще одну операцію.

Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

На фото - В'ячеслав Волк

Фото: 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY