detector.media
10.11.2017 12:51
Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці
Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці
Mmo-ігри, які опинилися поза дією накладених президентським указом півроку тому санкцій, продовжують працювати в Україні і приносити дохід російським IT-компаніям.

Такий зокрема висновок міститься в дослідженні LB.ua щодо того, що змінилося через півроку після блокування доступу до низки російських веб-ресурсів - «Яндексу», Mail.ru і підконтрольних їй соцмережах «ВКонтакте» і «Однокласники», програм компаній «Лабораторія Касперського», «Доктор веб», 1С, ABBYY, «Софтлайн груп» тощо.

Єдиними, хто опублікував інформацію про несприятливий вплив блокувань, були Mail.ru Group, йдеться в публікації. Зроблено це було через три місяці після запровадження санкцій. Втрати оцінені в 800 млн рублів (13,6 млн доларів), що становить 1,5% від загальної виручки компанії в цьому році.

Однак, як пізніше показали фіндані, блокування не вплинуло на загальну картину доходів - виручка компанії за третій квартал стала рекордною за останні п'ять років (13,6 млрд рублів - 232 млн доларів). Переважно за рахунок реклами.

Що стосується продуктів Mail.ru Group, то на їх тлі вигідно виділилися Mmo-ігри: виручка зросла на 82,8% до 4,4 млрд рублів (75 млн доларів).

Онлайн-ігри опинилися поза дією санкцій: в Україні їх можна запускати-онлайн, завантажувати, а головне - платити за це гроші.

«Формулювання в списку санкцій акцентують увагу на веб-ресурсах Mail.ru, але залишають без уваги ігровий підрозділ Mail.Ru Group. А він в грошовому вираженні приносить більше, ніж портал, пошта та інші сервіси mail.ru. Як результат - ігри продовжують працювати в Україні. Перевіряв на Vodafone, Easypay і iBox», - зазначає IT-підприємець і колишній керівник з розробки продуктів Ukr.net Олександр Костюченко.

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.  

Повністю про дослідження можна прочитати тут.   

Фото: TAdviser

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY