detector.media
07.11.2017 17:18
Коломойський подав до суду на НБУ і ЗМІ
Коломойський подав до суду на НБУ і ЗМІ
Колишній власник «ПриватБанку», екс-очільник Дніпропетровської облдержадміністрації, власник групи «1+1 медіа» Ігор Коломойський подав до Національного банку України (НБУ) та низки ЗМІ позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на канцелярію Печерського райсуду столиці.

«Позивачем є Ігор Коломойський, а відповідачами у справі виступають Національний банк, ТОВ "Ріботто", ТОВ Редакція газети  "Закон і Бізнес", ТОВ "Інформаційне агентство Інтерфакс-Україна", ТОВ "Київський інститут проблем управління ім. Горшеніна" і фізична особа Тарас Мірошник», - зазначила працівниця суду.

Третіми особами у справі виступають Валерія Гонтарєва, Геннадій Боголюбов, а також ТОВ «Інкерія» і ТОВ «Інком 2001».

Текст судового визначення з вимогами позивача поки не оприлюднений.

«Укрінформ» нагадує, що екс-власник «ПриватБанку» Коломойський та пов’язані з ним компанії та особи вже подали до суду 90 позовів у зв'язку з націоналізацією цього банку. Зокрема, позови подані проти Національного банку України, Міністерства фінансів України, Фонду гарантування вкладів фізосіб та державного «ПриватБанку».

Зокрема, Коломойський оскаржує процедуру виведення «ПриватБанку» з ринку (4 позови), постанову Кабміну про входження держави в капітал фінустанови (2 позови) та намагається розірвати поруку щодо кредитів рефінансу (1 позов). До судів подано також 42 справи, в яких позивачі намагаються оскаржити те, що вони пов’язані з власниками «ПриватБанку». Зокрема, це позови від родини Суркісів, футбольного клубу «Динамо Київ» та «Акцент Банку».

Ще 19 справ спрямовано до суду з метою скасувати процедуру bail-in, коли депозити великих вкладників перетворювалися на капітал банку при націоналізації. В 17 справах офшори та фізособи, визнані пов’язаними з «ПриватБанком», оскаржують припинення нарахування відсотків по депозитах.

В Національному банку заявляли, що позови, за якими оскаржується націоналізація, не можуть мати наслідком повернення банку попереднім власникам.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінили як спробу тиску.

8 вересня Господарський суд міста Києва порушив провадження за позовом ТОВ «Поділ Нерухомість» до НБУ про розірвання договору.

12 вересня група «1+1 медіа» заявила, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня провести відчуження будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість» по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», через те, що ця нерухомість перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «Приватбанку». Медіагрупа звернулася до Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням забезпечити охорону будівлі.

Група «1+1 медіа» стверджує, що наразі від ТОВ «Поділ Нерухомість» вимагають сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн. Однак, як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн. «1+1 медіа» повідомляє, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди. Зазначено, що відповіді ще немає. 

12 вересня НБУ заявив, що не звертався до ТОВ «Поділ Нерухомість» із вимогою звільнити приміщення від орендаря, яким є ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

13 вересня ТОВ «Поділ Нерухомість» поінформувало, що арешт судом будівлі по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», не вплине на оренду цих приміщень медіагрупою.

У жовтні Національний банк України (НБУ) звернувся із клопотанням проводити в закритому судовому засіданні розгляд Господарським судом міста Києва позову ТОВ «Поділ Нерухомість» до НБУ та «Приватбанку» як третьої сторони. Суд це клопотання задовольнив.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY