detector.media
06.11.2017 18:09
У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)
У листопаді стартує комунікаційна кампанія #ЯнеДаю проти корупції (ВІДЕО)
«Transparency International Україна» (ТІ Україна) проводить соціальну комунікаційну кампанію з метою привернути увагу українців до проблеми корупції та спонукати переоцінити власну участь в корупційних діях. Перша хвиля компанії - «Я даю», друга - #ЯнеДаю. Це вже четверта подібна комунікаційна кампанія ТІ Україна за 4 останні роки.

Про це йдеться у повідомленні організації.

«Transparency International Україна» зазначає, що наразі українське суспільство досить лояльне до вирішення питань корупційним шляхом.

«ТІ Україна підкреслює, що кожна корупційна дія – це злочин, насилля та сором. Хоча корупційне правопорушення спочатку виглядає як «зручна спроба вирішити питання», сукупність таких проявів призводить до руйнівних наслідків для держави та її майбутнього», - зазначає організація.

Комунікаційна кампанія складається з двох хвиль – перша за допомогою провокації та меседжів з негативною конотацією привертає увагу до питання корупції та спонукає суспільство до дискусії «чому я даю хабар», друга хвиля дає відповідь на питання «чому я не даю хабар» та закріплює нетерпимість до корупції.

Перша хвиля «Я даю» стартувала 1 листопада.  В найбільших містах України з’явилися 200 площин з сюжетами «бізнесмен», «хворий», «студенти» та слоганом «Я даю». Персонажі розповідають, чому вони змушені давати хабар. Також на радіостанціях («Ера», станції радіогрупи ТАВР) в ефір виходять  два радіоролики зі «студентами» та «хворим» на цю ж тему.  На сайті ti-ukraine.org та decorruption.org.ua вийшла стаття-лонгрід з наочною інфографікою, яка розповідає про стан корупції в Україні та світі, участь громадян у ній та їх особисту відповідальність за неї.

На сайтах інтернет-видань розміщені банери з цими ж сюжетами, що ведуть на описаний вище лонгрід (Liga, УП). Також в YouTube розміщуються 20-секундні відеоролики з цими персонажами.

6 листопада у соцмережах (Facebook, Twitter, Instagram) ТІ Україна розпочинає міжнародний флешмоб #ЯнеДаю, #IDontBribe, який ініціюють українські лідери думок (близько 20 чол.) та мережа TI в усьому світі. Під час флешмобу люди розповідають власні історії про те, як відмовилися від корупційного варіанту вирішення питання, а також  - чому вони не підтримують корупцію. На базі цих історій відбираються два героя для другої хвилі комунікаційної кампанії.

Друга хвиля кампанії #ЯнеДаю стартує 1 грудня. У тих же містах України розміщується 200 площин другої хвилі зовнішньої реклами під гаслом «Я не даю, тому що»…. Героями другої хвилі стають або відібрані в результаті флешмобу реальні люди, або 2 відомі особистості, які розповідають з білборду чому саме вони не дають хабарі.

Напередодні міжнародного антикорупційного дня 7 грудня відбудеться прес-конференція за участі представника ТІ Україна, представника міністерства, одного з героїв зовнішньої реклами та партнера по соціальному опитуванню щодо ставлення українців до корупції, де розповідатиметься про участь громадян у корупційних діях та наслідках цього. Під час прес-конференції презентується сайт комунікаційної платформи «Декорупція», яка покликана об’єднати зусилля громадян, влади та міжнародних інституцій у антикорупційній боротьбі. На сайті можна буде отримати безкоштовні консультацію, допомогу та озброїтися необхідними інструментами для протистояння корупції.

Нагадаємо, у серпні Представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в Україні заявило, що засуджує переслідування громадських активістів і наголошує на неприпустимості цькування правоохоронними органами громадян, що борються з корупцією. Організація закликає активістів повідомляти про подібні випадки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY